Народни музеј Чачак

Народни музеј Чачак

Едукативни програми

Мали истраживачи у дино авантури

Специјализовани програм у трајању од два сата, два дана у седмици од 27. септембра до краја октобра са старијом групом деце из вртића Полетарац, Предшколске установе Моје детињство, спада у област васпитно-образовног рада који има за циљ стимулисање целовитог развоја деце, пружање могућности за социјализацију и пружање подршке за развој посебних склоности и интересовања у складу са психофизичким могућностима деце.

Стручна пракса из области конзервације и рестаурације

Лабораторија за конзервацију и рестаурацију организује стручну праксу из области конзервације и рестаурације за ученике III и IV разреда средње Уметничке школе из Чачка (смер конзерватор културних добара).

Археолошка почетница

Током новембра и децембра стручњаци Народног музеја Чачак учествовали су у специјализованом програму Мали истраживачи у авантури са археолошким предметима. Програм је обухватио двадесетосморо деце узраста од четири до пет година са стручним сарадницима и васпитачицама Тањом Спасовић, Зорицом Комарицом, Наташом Милојевић и Александром Ђокић. Кроз игру, деци су се приближили основни принципи музејског рада. Програм има за циљ боље разумевање вредности археолошког и културног наслеђа као и важности њиховог очувања.

Оживимо традицију и обичаје нашег краја

Од Министарства културе републике Србије Оживимо традицију и обичаје нашег краја Чачка је у сарадњи са Народним музејем у Чачку добило средства за реализацију пројекта Оживимо традицију и обичаје нашег краја.